Att ha en kennel är inte riktigt den typen av projekt som du kan göra lite på en höft, utan det krävs både mycket tid och mycket kunskap. Nu är det ju inte på det viset att man startar en kennel om man har noll intresse och kännedom om hundar, men ofta tror man att man vet mer än vad man vet inom detta område, har jag märkt!

Att tänka på

kennel och löpning

När jag startade upp min kennel så hade jag en tik och jag visste mycket om rasen, men jag fick snabbt lära mig att det jag visste, eller trodde mig veta, inte var tillräckligt på långa vägar! Mitt första tips är därför att först och främst se till att ta reda på allt du kan innan du startar upp din kennel!

Passa på att hjälpa till på en kennel i närheten av där du bor. Kanske kan du ta råd och tips från den person som du köpte din egen hund från till exempel? Det är inte bara att starta upp en kennel hur som helst, utan det är mycket arbete som krävs. Om du vill tjäna pengar på att föda upp hundar så är du inte heller rätt ute, för rik på hundar blir man inte!

Visst blir man rik på kärlek med alla små hundar omkring sig, men att utgå från att man ska bli rik på att föda upp hundar är alltså inte en bra start i tanken då det inte kommer att bli så!

Att ge avkall på annat

Innan jag startade min kennel så tränade jag jättemycket, men efter att jag började med kennel så har jag inte haft mycket tid till det. Jag tränar såklart fortfarande regelbundet då det är mitt andra intresse bredvid min kennel, men det blir inte lika mycket som förut, helt enkelt. Jag kan dock ge ett enkelt tips för den som inte vill ge fullt avkall på allt i livet. Till exempel älskar jag löpning, att ge sig ut och springa helt enkelt. Det kan vara svårt att få tid till allt så därför köpte jag ett löpband förra hösten. Jag har sparat mycket tid på detta och ändå hunnit träna mycket löpning. Tror du att det är något för dig kanske denna topplistan med löpband är intressant.

Mitt tips är alltså att du ska tänka på det om du är intresserad av att ha en kennel, för det blir svårt att hinna med andra saker då det tar upp så mycket av din tid.